SZIE Sport - Bajnoki címmel zárta a GEAC a fedettpályás idényt

Március 7-én a Serdülő és Újonc Téli Dobó Bajnokágát tartották Szombathelyen, amivel egy időben március 7-én és 8-án szintén a serdülőknek és az újoncoknak kiírt Fedettpályás Összetett Bajnokságot rendezték a budapesti BOK csarnokban. Mindkét helyszínről arany érem érkezett haza Gödöllőre.

A serdülő hölgyeknél Kriszt Sarolta lett a több próba országos bajnoka. Saci az öt számból (60 méter gát, magasugrás, súlylökés, távolugrás, 600 méter) négyben is új egyéni csúcsot tudott elérni, ami bizonyíja jó formáját. 3717 pontjával magabiztos fölénnyel végzett az első helyen. Edzőtársa Tóth-Sztavridisz Szófia 3 számban is tudott javítani egyéni csúcsain, 2842 pontjával a 16. pozíciót foglalta el a végső összesítés után. A serdülő fiúknál Fodor Péter képviselte a gödöllői klubbot. Az uraknak 1000 métert kellett futniuk, a többi szám azonos volt, mint a hölgyeknél. Peti minden számában egyéni csúcsot tudott elérni és remek versenyzésének köszönhetően az előkelő 10. helyen végzett.

Az újoncoknál Szabó Levente és Bogdán Gergő is kiválóan versenyeztek, mind a ketten mind a négy számukban (60 méter gát, magasugrás, súlylökés, távolugrás) egyéni csúcsot értek el. Levi 1489 pontot elérve az ötödik, Gergő 1342 pontjával pedig a 7. helyet szerezte meg. Edzők: Körmendy Katalin, Kovács Zoltán, Máté Alpár.

Szombathelyen is volt sikere a GEAC-nak. Az újonc Szabó Levente gerelyhajításban utasította maga mögé a mezőnyt, 38.66 méteres egyéni legjobb eredményével tudta megnyerni a számot. Levi diszkoszvetésben is kipróbálta magát, ahol a hatodik helyet szerezte meg 26.35 méteres egyéni csúcsot dobva. Janocha Donát negyedik lett gerelyhajításban, 30.89 méteres kísérlete egyéni legjobbja is a számára. A serdülő fiúknál Buzás Attila érte el klubbon belül a legjobb helyezést. 41.67 méterre szállt a kezéből a gerely, ami számára új csúcs, a versenyen a hatodik legjobb eredmény volt. Kmethy Regő a 10. lett, eredménye 36.61 méter. közvetlen mögötte végzett a 11. helyen Grünwald Tamás, aki 35.87 métert dobott, és örülhetett egyéni csúcsának. Edző: Máté Alpár.

Március 6-án rendezték a Szenior Fedettpályás Országos Bajnokságot, ahol voltak képviselői a GEAC-nak. A 70-75 éves kategóriában indult a gödöllői klub kiváló rúdugró edzője Szörényi István, aki a rúdugrást 240 centiméteres eredménnyel nyerte. Az M35 korcsoportban Takács Ákos két bajnoki címet is szerzett 200 és 400 méteren. Lesku Gergely pedig az M40-es kategóriában 400 méteren szerzett ezüstérmet. Gratulálunk mindenkinek!

-kgk-