Educatio kiállítás: idén is ott voltunk!

Egyetemünk idén is részt vett a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, melyre 2020. január 9-11. között került sor a Hungexpo A pavilonjában.

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Feladata összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel.

A háromnapos seregszemlén a SZIE az FF01 jelzésű standon várta a látogatókat, ahol interaktív programokkal és számos meglepetéssel találkozhattak az érdeklődők. Az Egyetem oktatói és hallgatói a képzésekről, az egyetemi szokásokról, kollégiumi elhelyezésekről, a tanulmányokat követő jövőképről, de akár külföldi ösztöndíj- és nyelvtanulási lehetőségekről is adtak információkat.

Az Egyetem mellett a Hello modern agrárium projekt is bemutatkozott a nagyközönség előtt az FF02 jelzésű standon. A Hello modern agrárium kampány célja, hogy nézz másképp a mezőgazdaságra! Ha szereted a természetes ízeket és szívesen dolgoznál is értük; ha nemcsak szereted az állatokat, de az életkörülményeik is fontosak számodra; ha érdekel a legújabb technológia és szívesen kihoznád belőle a maximumot; ha szívügyed a környezetvédelem és szeretsz nagyban gondolni, akkor: ismerd meg rajtunk keresztül a Modern Agrárium Világát!

A továbbtanulni szándékozók mellett a pedagógusok, intézményvezetők és egyéb szakmai kiállítók számára is fontos, egyedülálló lehetőséget nyújtott a rendezvény, hiszen mind egy színtéren értesülhettek a szakmai újításokról, módszerekről. Különböző előadások keretein belül tájékozódhattak a magyar felsőoktatás jövőjéről, valamint a kiállítók képviselőivel beszélgetve alkalmuk nyílt elképzeléseiket közös útra terelni.

A kiállításon készült videó itt érhető el.

Fotók: Naárné Dr. Tóth Zsuzsanna, Balázs Gusztáv